LADAKH • INDIA

16 dagen

HET LAND

DER HOGE BERGPASSEN


Wanneer

  • 2024


Prijs

  • € 2490 excl.vluchten


WAT MAAKT DEZE REIS ZO BIJZONDER


Ladakh, het land der hoge bergpassen, is één van de hoogste en meest fascinerende plekken in de wereld. Ladakh ligt in het uiterste noorden van India, aan de grens met Tibet. Acht maanden per jaar leven de Ladakhi volledig geïsoleerd tussen de besneeuwde bergpassen, hoog in de Himalaya. Enkel in de zomer openen de bergpassen zich en kunnen we in de valleien van prachtige bloemenvelden genieten.

De Ladakhi zijn van nature zeer hartelijk en vrolijk. Van ver hoor je hen ‘Julley’ toeroepen als verwelkoming. We bezoeken kloosters te midden van het ‘maanlandschap’ en maken er kennis met het Tibetaans boeddhisme. De Ladakhi kennen een rijke en boeiende Tibetaanse cultuur.

Tijdens deze reis hebben we bijzondere ontmoetingen met de lokale bevolking, we drinken boterthee en proeven ‘tsampa’. We trekken langs hoge bergpassen, doorheen dorpen en velden en genieten van het Ladakhi leven zoals het is. De onwezenlijk mooie natuur met zijn steenlandschappen en sneeuwtoppenis fascinerend. De contrasten met de vruchtbare, groene Indus-vallei ademen een rust uit. De sfeer van de voormalige Zijderoute is nog steeds aanwezig.

We trekken naar de nomaden en bezoeken er het ‘Care For Joy’ project dat we opgestart hebben om nomadenkinderen op grote hoogte (4000 m) naar school te laten gaan. Je kan deelnemen aan dit project tijdens deze reis.

Het landschap en de bevolking van Ladakh zullen je niet onberoerd laten !

anubhuti reist al 20 jaar naar Ladakh en is er echt thuis. Reizen naar Ladakh is onze absolute specialiteit. Onze contacten ter plaatse openen voor jou een unieke en zeer gastvrije wereld.DE REIS IN EEN OOGOPSLAG


Dag 1: Internationale vlucht naar New Delhi 


Dag 2&3: Naar de Himalaya

Vroeg in de ochtend aansluiting voor de binnenlandse vlucht naar Leh, de hoofdstad van Ladakh. Deze vlucht vliegt je langs het Karakoram gebergte met zicht op K2 en andere 8000’ers. We landen op 3500m, dus acclimatiseren is de boodschap. Dit doen we in een zeer mooi hotel dat onze thuis wordt in Leh. Het hotel is gelegen in een groene, sfeervolle omgeving met kleine straatjes langs velden, stupa's, huistempeltjes, kloosters...  De ideale plek voor een warm onthaal en het bezoeken van kloosters.


Dag 4: De Sham Vallei

Na een heerlijk ontbijt vertrekken we voor een rit westwaarts. We volgen de Indus naar de zeer rijke en vruchtbare Shamvallei. We bezoeken er de prachtige dorpen en we leren het dagelijks leven van de Ladakhi kennen.
Tegen de avond komen we toe in ons eerste kamp waar onze trektocht de volgende dag begint. Ons tentenkamp staat klaar en de kok tovert zeer verscheiden en heerlijke gerechten op tafel. 


Dag 5,6&7: Start van een 3-daagse trektocht in de Sham vallei

Het avontuur kan beginnen. We maken mooie tochten van ongeveer 4 à 5u per dag langs mooi afgelegen dorpjes, doorheen adembenemend en zeer uitgestrekt landschap. De tocht neemt ons mee op kleurrijke zandhellingen met unieke vergezichten. We trotseren bergpassen en komen tot rust in de mooie dorpjes waar we hartelijk verwelkomd worden door de lokale bevolking. Ons tentenkamp staat steeds op mooie groene oases opgesteld. We krijgen er veel bezoek van de plaatselijke bewoners. De lachende verwelkoming van de Ladakhi laat ons niet onbewogen. Julley! Julley! Wat een verwelkoming. Na onze laatste tocht wachten de jeeps ons op om terug naar Leh te rijden. Op de terugweg bezoeken we het klooster van Likir,Ladakh’s grootste klooster van de geelkapmonniken.  


Dag 8: Nubra

Een indrukwekkende rit per jeep brengt ons via de Kardun-la naar Nubra. De Nubra vallei ligt iets lager dan Leh en is bijzonder groen. We worden er hartelijk verwelkomd.  


Dag 9: Op ontdekking in Hunder

We ontdekken de Nubra-vallei met z’n bijzonder mooie kloosters en zandvlakten met kamelen. Hier heb je echt een Marco Polo gevoel. We overnachten in een guesthouse.  


Dag 10: Hunder-Sakti (4 à 5u)

Vroeg uit de veren! Een prachtige rit brengt ons naar Sakti. We overnachten in een guesthouse.  


Dag 11: Bij de nomaden in Tsomorini

We maken een tocht per jeep naar het Tsomorini meer, waar we Tibet aan de overkant zien liggen. Na een lekkere lunch die onze eigen kookploeg voor ons klaarmaakte, wandelen we door dit unieke landschap naar de verblijfplaats van verschillende nomadenfamilies en staan oog in oog met de talrijke yaks die hier grazen. We overnachten er in ons eigen tentenkamp. 


Dag 12: Tsomorini

We maken een mooie wandeltocht in deze nomadische omgeving. Het geeft ons een goede kijk op de dagelijkse activiteiten van de mannen die met hun kuddes de bergen intrekken. 


Dag 13: Tsokar

Tso Kar, een desolaat meer dat volledig verscholen ligt tussen de besneeuwde bergtoppen. We ervaren er totale stilte. We wandelen langs geisers en gele zwavellandschappen. Ook hier zijn we te gast bij nomaden en nemen deel aan het dagelijks leven van de vrouwen die er alles organiseren. We bezoeken het project van ‘Care for Joy’. 


Dag 14: Tsokar – Leh

We rijden terug naar Leh via de Tanglala-pas (5660m). Wat een climax als afsluiter van dit land der hoge bergpassen. Een 4 à 5-uur durende rit brengt ons weer in Leh. Hier hebben we nog even tijd om rustig rond te wandelen en de laatste inkopen te doen.  


Dag 15: Nagenieten in Delhi

Vroeg uit de veren voor de ochtendvlucht naar Delhi. In Delhi komen we even op adem in een zeer modern hotel dat gelegen is middenin het drukke centrum. We nemen nog een laatste impressie mee van deze oosterse stad. We voorzien een kamer waar je je nog kan opfrissen voor ons vertrek naar de luchthaven laat op de avond. 


Dag 16: Home Sweet home

LOGIES


Onze thuishavens in Ladakh zijn Leh, de Sham-vallei en de hoogvlakten bij nomaden aan het Tsomorini-meer (grens met Tibet). We logeren in een charmant hotel in Leh, onze thuishaven aan de rand van het centrum in een zeer groene, bloemrijke omgeving. De Sham-vallei is de groenste en rijkste vallei van Ladakh. Omwille van de iets lagere ligging is er een rijke oogst. We logeren in een tentenkamp midden in de natuur. Deze kampplaats is meteen ook onze uitvalbasis voor exploratie van het grensgebied met Tibet. We ademen er de sfeer in van de voormalige zijderoute op hoge hoogte.

Bij onze terugkeer in Delhi, maken we een stop in een hotel, om ons op te frissen voor het vertrek na middernacht.STORYTELLING


Hartelijke, Engelstalige, zeer ervaren Ladakhi gids.