BHUTAN

WAT MAAKT DEZE REIS ZO BIJZONDER


We ontdekken Nepal en Bhutan in hun pure vorm op een comfortabele manier.
De Kathmandu-vallei is een streek in Nepal rond de hoofdstad Kathmandu. Andere Koninklijke steden in de vallei zijn Patan en Bhaktapur. De vallei herbergt minstens 130 monumenten, inclusief hindoeïstische en boeddhistische pelgrimsplaatsen en is Werelderfgoed sinds 1979. Deze reis biedt u een zo authentiek mogelijke beleving van de cultuur in Nepal. We zijn te gast in de Koningssteden Patan en Bhaktapur.

Er zijn maar weinig zo spirituele plaatsen als de Himalaya, en er zijn niet veel koninkrijken zo mysterieus als Bhutan, het land van de brullende draak , waar geluk voorop staat. Zijn unieke cultuur is verweven met de oude Boeddhistische kloosters. Zijn natuur bestaat uit de met pijnboom begroeide valleien en zijn besneeuwde bergtoppen die schitteren tegen een kristalheldere lucht. Zijn energieke en charmante bevolking maakt dat we er ons volledig thuis voelen. Deze reis neemt ons mee naar prachtige plaatsen zoals het Tijgernest van waaruit het Tibetaans Boeddhisme over de regio verspreid werd. De kloosters dompelen je helemaal onder in de lokale cultuur maar even goed brengen we een bezoek aan hedendaagse kunstenaars.

Het ware Bhutan herken je het meest in de glimlach van de bevolking. Het is een koninkrijk waar de Koning geluk als de meest waardevolle doelstelling voorop plaatst. Een reis naar Bhutan zal je dit doen ervaren!DE REIS IN EEN OOGOPSLAG


Dag 1,2: Internationale vlucht naar Kathmandu

In de luchthaven worden we hartelijk verwelkomd. In Kathmandu logeren we in een zeer stil, stijlvol hotel met een mooie binnenplaats. Een ideale uitvalsbasis voor onze ontdekkingstocht in het prachtige Patan ook wel ‘Stad der Schoonheid’ genoemd. De schitterende antieke architectuur, de vriendelijke bevolking en de nauwe winkelstraatjes dompelen ons onmiddellijk onder in de charmevan deze Oosterse stad. 


Dag 3: Shangri-La, genietend van een mooie vlucht over de Himalaya

We nemen een internationale vlucht naar Bhutan. Op heldere dagen zijn de zichten op de hoge Himalaya tijdens deze vlucht overweldigend, o.a. op de Mount Everest, Kachenjunga, Jomolhari en Jichu Drake. Bij aankomst rijden we door naar Thimpu langs de Pa Chu en Wang Chu rivieren naar onze eerste thuishaven. We bezoeken het 51,5m hoge bronzen Sakyamuni Boeddha beeld op de top van de Kuensel Phodrang heuvel. Van hieruit kijkt Boeddha over de uitgestrekte Thimpu-vallei. ‘s Avonds zijn we te gast in de hedendaagse ‘Vast’ kunstgalerij waar kunstwerken tentoongesteld worden van hedendaagse Bhutanese artiesten.
Inspirerend!  


Dag 4: Naar Punakha

Vandaag rijden we naar Punakha via de Dochu La Pass (3050m) waar we op een heldere dag een panoramisch zicht hebben over de imposante Himalaya. Punakha, was de voormalige hoofdstad van Bhutan tot in 1955 en is gelegen in een subtropische vallei met warme zomers en zachte winters. We genieten van een rustige wandeling door rijstvelden tot aan de KhamsumYulley tempel boven op een heuvel. De tempel heeft een panoramisch uitzicht over de uitgestrekte Ma Chu vallei. Bij terugkeer maken we een bijkomende wandeling op een oud pad, naast de rivier, door akkers, weides tot aan Punakha Dzong. 


Dag 5: Op ontdekking in de Punakha vallei

In de voormiddag gaan we raften (6km - 3u) op de Mochhu rivier langs velden en koninklijke paleizen. We zoeken naar de Mahseer vis die hier terug te vinden is.
Deze vissoort kan tot 3 meter lang worden en wordt soms ook de Indiase zalm genoemd. In de namiddag gaan we op ontdekking naar de dorpen Talo en Nobgang en bezoeken het ouderlijk huis van de ‘Queen mother’ van Bhutan. De dorpen bevinden zich op een richel boven de vallei van Punakha. We genieten van een picknick in deze prachtige omgeving. Van hieruit wandelen we verder naar Yongu.  


Dag 6: Het spirituele Kyichu Lhakhang in Paro

Na een vroeg ontbijt gaan we terug naar Paro. Aangekomen in Paro bezoeken we er het spirituele KyichuLhakhang, één van de oudste tempels van Bhutan uit de 7e eeuw. In de late namiddag bezoeken we een lokale Bhutanese boerderij waar we de nationale sport, boogschieten, kunnen bewonderen en eens uitproberen. 


Dag 7: De weg is stijl naar het Tijgersnest

Het Taktshangklooster is tegen een steile rots gebouwd, 700 meter boven de vallei van Paro, op ruim 3000 meter hoogte. GuruRinpoche, een zeer waardevol boeddhistische leraar, vloog volgens de legende op de rug van een tijger hier naartoe om demonen te temmen. Een prachtige wandeling brengt ons naar deze zeer mystieke plaats, het tijgernest genoemd. We lopen op een pad al zigzaggend naar boven en daarna klimmen we over steile trappen tot bij de ingang. Wat een beleving! Na dit bezoek keren we terug naar ons comfortabel, mooi hotel voor wat vrije tijd. ‘s Avonds nemen we opnieuw onder de blote sterrenhemel een ‘hot stone bad’.


Dag 8: Onze vlucht naar Kathmandu

We maken ons klaar voor vertrek vanuit dit zeer innemende land terug naar Nepal, Kathmandu. We worden naar het hotel gebracht en gaan op ontdekking in Bhaktapur. Bhaktapur is één van de drie Koningssteden van de Kathmanduvallei.Hier wanen we ons in het decor van een film: vrouwen in prachtige sari’s, houtsnijwerkers, pottenbakkers, smalle steegjes, indrukwekkende tempels, een offerfeest, muzikanten.


Dag 9: Op ontdekking in Kathmandu

Na een heerlijk ontbijt gaan we voor een intense beleving bij Pashupatinath, het Nepalese Varanasi waar de Hindoes samenkomen voor de lijkverbranding. De Pashupatinath tempel is één van de belangrijkste Hindoetempels in Azië. Rijen pelgrims geven offers langs de oevers van de Bagmati rivier. Van hieruit maken we een wandeling richting Bodnath, de stoepa van Boeddha. Bodnath is zowat de voornaamste boeddhistische trekpleister van de Kathmandu-vallei. De prachtige stoepa, boeddhistisch heiligdom, is het symbool van het Boeddhistische Nepal.  


Dag 10 : 'Home sweet home'

Vroeg in de ochtend worden we naar de luchthaven gebracht voor onze internationale vlucht huiswaarts.

LOGIES


In Kathmandu logeren we in de zeer mooie historische site van Patan. Onze logies zijn volledig gebouwd in de zeer mooie traditionele Nepalese bouwstijl. De nachten in Bhutan zijn wel uitgekozen voor hun comfort, ligging, sfeer en authenticiteit. De laatste nacht in Kathmandu laten we ons heerlijk verwennen in een heel fijn hotel. Puur genieten!STORYTELLING


Hartelijke, Engelstalige storyteller Lama Losang uit Nepal tezamen met een Bhutanese gids in Bhutan.  

10 dagen

IN HET HART

VAN SHANGRI-LA


Wanneer

  • 28 oktober tot 6 november 2022 (herfstvakantie)Prijs

  • € 2490 excl.vluchten