AMBACHT IN DE KIJKER • MAUD BEKAERT

OP BELEVING IN BRUGGE

AMBACHT IN DE KIJKER

letterbeeldhouwster Maud Bekaert


DATA

donderdag 23 juli & zondag 2 augustus 2020

van 9u15 tot 17u

UITSTEL MAAR GEEN AFSTEL
We zijn te gast bij toonaangevende letterbeeldhouwster Maud Bekaert.

Ze is de partner van Peter Verhelst, Vlaamse dichter en theatermaker.

Maud werkt in opdracht en maakt ook vrij werk, dat ze van Japan tot Watou tentoonstelt. Haar werk onderscheidt zich van dat van andere letterbeeldhouwers door een eigenzinnige, eerder strakke stijl, architecturale invloeden, dialoog met beeldende kunstenaars, een hoge graad van afwerking en de niet aflatende zoektocht naar innovatieve technieken. Maud kreeg als eerste letterbeeldhouwster het label van Handmade in Brugge.


In Khayelitsha, één van de sloppenwijken van Kaapstad, startte ze in 2004 een opleiding voor jonge mensen om hun een job en dus een toekomst te bieden. Het project was succesvol: vijf mensen vormden het collectief NumberOne en kunnen met letterbeeldhouwen hun brood verdienen. Jaarlijks keert ze naar Zuid-Afrika terug om de skills van het collectief te verfijnen.


We lunchen in het Grand Café van De Republiek, een creatief knooppunt in het hart van de stad. Een dynamisch huis waar mensen elkaar kruisen en ontmoeten. Een plek die ruimte en zuurstof geeft om te genieten van de good vibes in de stad met een heerlijke lunch.


Handmade in Brugge • Na de lunch wandelen we met een gepassioneerde gids de stad in. Brugge was en is nog steeds een stad van inspirerende makers en dat willen we tonen. Meestal wordt Brugge met het meesterschap uit het verleden verbonden, maar ook nu is deze stad een thuisbasis voor vele vakmensen, ontwerpers en ambachtelijke ondernemers. Op onze ontdekkingstocht koppelen we ambachtelijk design aan creatieve economie in een stad vol cultuur. We leggen de link met het verleden, maar laten vooral de hedendaagse ambachtslui aan het woord in hun atelier zelf, over het creatieproces en de zoektocht naar hun meesterstuk.


Natuurlijk houden we rekening met de coronamaatregelen.

Alvast hartelijk welkom.

We hopen jullie daar te mogen ontmoeten.

  LOCATIE

P&R Waggelwater, Waggelwaterstraat 8,  Brugge • van hieruit te voet     


PRIJS & INSCHRIJVING

bezoek, lunch & gids: €65 pp

graag inschrijven via inspiration@anubhuti.be

max. 15 deelnemers

THERE IS A STORY IN EVERY JOURNEY


+32 484 397 489 • inspiration@anubhuti.be

Fortstraat 4 • 9180 Moerbeke-Waas • België

© copyright anubhuti all rights reserved

The pictures by Helga Peeters are taken during her anubhuti journeys.