TAIWAN

WAT MAAKT DEZE REIS ZO BIJZONDER


Deze reis neemt je mee om het heden en verleden van Taiwan te ontdekken. Grote wervelende centrumsteden als Taipei, Hualien, Kaohsiung en Tainan worden gecombineerd met ongerepte en prachtige natuur. Dit in combinatie met de kennismaking met de grote verscheidenheid aan culturen maakt deze reis uniek.


De reis start in en rond de hippe en bruisende hoofdstad Taipei waar we nog veel Japanse invloeden terugvinden. We bezoeken hot springs, maar maken ook wandelingen in de bergen. Aan de Oostkust worden we overweldigd door de natuur in Taroko en de kustlijn die we met de fiets trotseren. 

In het Zuiden bezoeken we een unieke gemeenschap die ijvert voor z’n culturele eigenheid en waar iedereen welkom is.

Aan de westkust laten we ons inspireren door het Boeddhisme en treden we in de voetsporen van onze Noorderburen. Tot slot bekomen we opnieuw in Taipei van alle indrukken. Deze reis laat ons proeven van de verscheidenheid die Taiwan te bieden heeft en doet verlangen naar meer. DE REIS IN EEN OOGOPSLAG


Dag 1&2: Internationale vlucht naar Taipei 台北

Transfer naar hotel in de hippe wijk Ximending 西門町 in Taipei. Daarna gaan we gezellig hotpotten voor we gaan uitrusten van onze vliegreis.


Dag 3: Proeven van Taipei 台北

Ontbijten doen we in ons stijlvol, hedendaags hotel in het bruisende Taipei. We blijven in de buurt en maken er kennis met de geboorteplaats van de stad. Een bezoek aan de oudste Longshan tempel kan hier niet ontbreken. In de namiddag gaan we ontspannen zoals de lokale bevolking dat doet. ’s Avonds bezoeken we de grootste night market van Taipei.


Dag 4 & 5: Japanse sferen in Jiufen 九份 & Jinguashi 金瓜石 

Een trip naar de bergstadjes Jinguashi en Jiufen waar vroeger onder Japans bewind goud en koper werd ontgonnen. De Japanners hadden er tijdens de Tweede Wereldoorlog ook een prisoner-of-war camp waar krijgsgevangenen in de mijnen werkten. We proeven er van lokale specialiteiten, laten ons verrassen door de lokale gids die met ons de natuur intrekt en genieten van prachtige vergezichten bij een lekkere kop thee. 


Dag 6: Eerste ontmoeting met verbluffende Taroko park 太魯閣

We reizen verder zuidwaarts naar één van de meest indrukwekkende plaatsen in Taiwan: de Taroko kloof. We worden de kloof ingereden en maken een korte wandeling om de natuurpracht op ons af te laten komen. Vervolgens worden we naar ons verblijf gebracht waar we lunchen en daarna tot rust kunnen komen. We komen er voor het eerst in aanraking met de Truku-cultuur van de oorspronkelijke bewoners van de kloof. 


Dag 7: Genieten van de natuur met overnachting ver weg van de bewoonde wereld 

Na een stevig ontbijt maken we ons klaar voor een dagtocht die leidt naar twee van de weinig overgebleven authentieke Truku bergdorpen in Taroko. Onderweg lunchen we in volle natuur en na de zes uur durende wandeling schuiven we aan voor een welverdiend avondmaal bereid door de mensen ter plaatse. We overnachten in het dorp en worden ’s morgens van onze sokken geblazen door de zonsopgang. 


Dag 8: Terug naar de bewoonde wereld met z’n bruisende culturele activiteiten in Hualien 花蓮

Na het ontbijt wandelen we terug en worden we opnieuw naar de bewoonde 

wereld in Hualien gebracht. Hier kuieren we gezellig op het domein van onze volgende slaapplaats. Dit ligt namelijk op de site van een oude wijnmakerij waar verschillende culturele ac tiviteiten worden georganiseerd. We maken er ook ons self-made souvenir van deze reis. ’s Avonds smullen we op z’n Taiwanees van dumplings of sushi. 


Dag 9: Fietsen langs de adembenemende Oostkust

Ready, set,… GO! Vandaag ondervinden we de pracht van de Oostkust vanop de fiets. We nemen de hele dag tijd om 50 km te fietsen langs de kustlijn. We gaan aardig wat op en neer, maar lassen voldoende stopplaatsen in om uit te rusten en van mooie uitzichten te genieten. Er is ook een bezoek aan een Boeddhistische tempel onderweg. Eenmaal aangekomen komen we tot rust samen met de ondergaande zon. 


Dag 10: Ontwaken aan zee en de Bunun stam

Nadat we ontwaken met het geluid van golven op de achtergrond ontbijten we met zicht op zee. Hierna reizen we met de trein verder zuidwaarts naar de Bunun stam. Zij richtten een gemeenschap om hun eigen cultuur in leven te kunnen houden en is grotendeels zelfvoorzienend met onder andere een eigen bamboefabriek. We maken kennis met hun cultuur en overnachten ter plaatse. 


Dag 11: Afscheid van de Bunun stam en richting Westkust

Na het middagmaal nemen we afscheid van de Bunun stam.  Maar ook van de rust en de natuur van de Oostkust. We reizen naar Kaohsiung, een levendige havenstad aan de Westkust waar we gezellig kuieren. ’s Avonds worden we naar onze slaapplaats in een Boeddhistisch klooster gebracht.


 Dag 12:  In de voetstappen van meester Xing Yun 星雲大師

Vroeg uit de veren! We wonen het ochtendgebed van de Boeddhistische monniken bij, gevolgd door een stil ontbijt. De rest van de dag blijven we in Boeddhistische sferen met een rondleiding in het indrukwekkende Foguangshan klooster, initiaties kalligrafie en rustgevende wandelingen op het domein.   

 

Dag 13 : Tainan 台南 en De Vereenigde Oost-Indische Compagnie in Anping 安平

Na het ontbijt sluiten we ons Boeddhistisch avontuur af en trekken verder naar Tainan, de vroegere hoofdstad van Taiwan. De stad is bekend omwille van z’n monumenten, heerlijk eten en vooral voor z’n vele tempels waarvan wij er een drietal bezoeken. Daarna trekken we naar Anping waar ooit de thuisbasis was van onze Noorderburen met hun VOC. In en rond de ruïnes van het Nederlandse fort valt veel te beleven. We verkennen de regio per fiets. 

 

Dag 14: Goodmorning Taipei!

Ontbijten doen we met heerlijke Taiwanese warme broodjes. Daarna reizen we terug naar Taipei met de hogesnelheidstrein.  We brengen een bezoek aan een gezellig straatje dat vooral bekend is om z’n winkels met geneeskrachtige kruiden, maar ook leuke souvenirwinkels herbergt.  Lunchen doen we in een klein en gezellig restaurantje met retro-looks. We frissen ons op in ons hotel voor vertrek naar de luchthaven.


Dag 15: Home sweet Home  

LOGIES


Doorheen de reis wisselen verscheidene zorgvuldig gekozen slaapplaatsen zich af. Van trendy hotels in de steden tot de typische Taiwanese ‘homestays’ -民宿 (B&B’s) daarbuiten.  Uitschieters zijn het verblijf in de prachtige Taroko kloof, een nacht met het ruisen van de golven op de achtergrond in Fengbin en de overnachtingen in het serene Boeddhistisch klooster. STORYTELLING


Storyteller is de Vlaamse Sofie Remmery die je meeneemt naar de parels van dit land.  Sofie verbleef voor haar studies sinologie een half jaar in Taiwan. Op dezelfde oppervlakte van België vond ze er meer inwoners, bevolkingsgroepen, culturen en reliëfvormen dan op elke andere plek waar ze ooit kwam. Ze werd verliefd op het eiland met zoveel variëteit. De natuur is er overweldigend en rustgevend tegelijk, de steden flitsend en proper, z’n ‘kleine knabbels’ overheerlijk, kortom een onterecht onbekende bestemming.  Tijdens de studies nam ze zich voor om ooit nog terug te keren. Vandaag is ze daar klaar voor, en ze wil jullie graag meenemen naar het land van nightmarkets en natuurparken.

15 dagen

HET BLOEMENEILAND

TAIWAN


Wanneer

  • 17 - 31 Oktober 2020

    109 10 17 - 109 10 31Prijs

  • € 2340 excl.vluchten

THERE IS A STORY IN EVERY JOURNEY


+32 484 397 489 • inspiration@anubhuti.be

Fortstraat 4 • 9180 Moerbeke-Waas • België

© copyright anubhuti all rights reserved

The pictures by Helga Peeters are taken during her anubhuti journeys.