RAJASTHAN • INDIA

WAT MAAKT DEZE REIS ZO BIJZONDER


Kleuren, authenticiteit en liefde voor de lokale bevolking,dan vind je allemaal in Rajasthan. De koninklijke paleizen en forten van de Maharadja's lijken wel uit sprookjes te komen. Tijdens deze reis logeren we er, maar ontdekken ook het leven zoals het is in kleine bescheiden dorpen met mooie, lachende, kleurrijke mensen die je hartelijk verwelkomen. We genieten van heerlijke maaltijden op steeds bijzondere, verrassende plekjes.

Elke dag ontdekken we een ander verhaal:nu eens uit de glorietijd van de Maharadja,dan weer een folkloristisch liefdeslied of een verhaal over de kaste van de textielprinters of de tempel van de Jain.

Op één van onze verblijven in een prinselijk paleis zijn we de persoonlijke gast van de prins, een succesvol ondernemer en een geweldige gastheer die ons helemaal meeneemt in zijn verhalen over vergane glorie, heden en toekomst.

We ontdekken Rajasthan in stijl!DE REIS IN EEN OOGOPSLAG


Dag 1&2: Welkom in Delhi

We komen aan in New Delhi waar we hartelijk verwelkomd worden. De volgende dag krijgen we een eerste indruk van deze Indiase hoofdstad met mooie verborgen hoekjes en lekkere restaurantjes. In de voormiddag stappen we in de voetsporen van Mahatma en Indira Gandhi.
We gaan lunchen in de ‘hub’ van de stad. In de namiddag bezoeken we India Gate, de Lotus Tempel en het museum voor hedendaagse moderne kunst. ’s Avonds genieten we van een heerlijke maaltijd in een Zuid-Indisch restaurant. 


Dag 3: Naar het ‘mausoleum van de liefde’

Na het ontbijt verlaten we Delhi en rijden naar Agra. Het hoogtepunt van deze dag is het bezoek aan het schitterende mausoleum, de TajMahal. Rudyard Kipling beschreef de TajMahal als 'de ivoren poort waardoor alle mooie dromen uitkomen'. Na ons bezoek aan dit inspirerend monument van de Liefde, rijden we verder naar Bharatpur. Hier verblijven we in het paleis van een lokale adellijke familie. 


Dag 4: Tussen de talrijke vogels in het vogelreservaat

Na het ontbijt op de binnenplaats van het paleis vertrekken we naar het vogelreservaat met de fietsriksja. We maken er kennis met honderden trekvogels die hier overwinteren. Na de lunch in het paleis zetten we onze reis verder naar Jaipur, de roze stad, beroemd om zijn paleizen, Amber fort, City Palace, JantarMantar (observatorium) HawaMahal (het paleis der winden) en zijn talrijke bazaars. We maken een stop aan een bijzonder mooie waterput, leuk om even rond te wandelen en rijden vervolgens verder naar Jaipur. We verblijven er in een prachtige Haveli, het huis van een traditionele handelaar. 


Dag 5: De ‘roze stad' Jaipur

Na een heerlijk ontbijt verkennen we de kleurrijke bazaar met de riksja. We rijden de meest smalle steegjes in. Wat een kleurenpracht met al die uitgestalde sari's, bangles (armbanden) en kruiden. We komen ogen tekort. We bezoeken het Amber dorp en het museum van de houtblokdruk, typisch voor Jaipur. In de late namiddag wandelen we de heuvel op voor een bezoek aan het mooie Amber Fort. Dit fort met zijn grote wallen, talloze poorten en geplaveide paden is prachtig versierd met mozaïeken en glas waardoorhet bijzonder feeëriek oogt. 


Dag 6: Naar de prinselijke staat Deogarh

Met een bezoek aan JantarMantar en HawaMahal in de voormiddag verkennen we nog even Jaipur. We genieten van een heerlijke lunch in City Palace. Onze sprookjesachtige reis brengt ons ver terug in de koninklijke tijd. De koninklijke familie van Deogarh verwelkomt ons voor twee memorabele dagen in hun paleis.  


Day 7: Op safari in de prachtige natuur

Vandaag rijden we met de trein door de heuvels, langs watervallen, zittend tussen de lokale bevolking. Wat een contrasten!
’s Middags gaan we op safari en genieten van een grootse picknick aan de oevers van een meer. We ontdekken de natuur rondom en genieten volop!  


Dag 8: De 'blauwe stad', Jodhpur

’s Morgens nemen we de lokale trein naar Phulad doorheen de prachtige Arravalibergen. We komen er tegen de middag aan en na de lunch rijden we verder naar Jodhpur. Johdpur wordt gekenmerkt door een aantal sierlijke paleizen, forten en tempels. De stad heeft als bijnaam de "Blauwe Stad" vanwege de indigo-gekleurde muren van de huizen in de oude binnenstad.
We dalen af met de riksja naar de bazaar rond de ClockTower. We gaan op theevisite bij zeer inspirerende zussen die samen opboksen tegen een door mannen gedomineerde samenleving. We verblijven in een mooi erfgoedhotel, gerund door de clan van de koninklijke familie. 


Dag 9: Naar de woestijn

’s Morgens brengen we een bezoek aan het Mehrangarh Fort en vervolgens rijden we naar de Thar woestijn en maken er kennis met de levensstijl van de Bishnoi gemeenschap. De naam Bishnoi is afgeleid van bis (twintig) en nai (negen) d.w.z. volgelingen van 29 principes vastgelegd door Guru Jambheshwar. Hij formuleerde 540 jaar geleden negenentwintig stellingen ter bescherming van het milieu. De leerstellingen werden niet alleen afgestemd om de biodiversiteit van het gebied te behouden, de leefregels zorgden ook voor een gezond eco-vriendelijk en sociaal leven voor de gemeenschap. We overnachten in een zeer comfortabel tentenkamp.
's Avonds zitten we rond het kampvuur met duizenden sterren boven ons hoofd en luisteren naar de traditionele muziek van deze woestijnvolkeren. 


Dag 10: Het dorpsleven in Narlai

We worden wakker gemaakt met een lekker kopje thee en klimmen op de kameel voor een prachtige zonsopgang in de woestijn. Na het ontbijt vertrekken we naar RawaNarlai. We rijden naar het zeer mooie paleis van RawlaNarlai. Dit paleis ligt volledig verborgen te midden van een zeer mystiek dorp. Een ideale uitvalsbasis om het authentieke dorpsleven te verkennen. 


Dag 11: Van India's mooiste Jaintempel naar de Arravali bergen

Vroeg uit de veren gaan we luipaarden spotten. Na een heerlijk ontbijt genieten we van een vrije en rustige ochtend in Narlai, een van onze geliefde plekjes om op adem te komen. Na de lunch bezoeken we, op weg naar Kumbhalgarh, de Jain tempel in Ranakpur. Deze tempel is één van de belangrijkste en grootste Jain tempels in India. Hij is volledig in marmer opgetrokken en zeer verfijnd gedecoreerd.
In Khumbalgarhverblijven we in een koninklijk oord, midden in de natuur.Kumbalgarh heeft een imposant fort uit de 15e eeuw, omgeven door 360 tempels, een creatie van de legendarische koning RanaKumbha, en bezit een enorme stadsmuur uit dezelfde periode. Een klim naar het dak van het fort bezorgt ons een prachtig uitzicht over de Arravali bergen. We staan helemaal verbaasd over dit gigantisch bouwwerk. In Khelwara brengen we een bezoek aan mooi plekje aan het meer bij een Hindu-tempel waar duizenden vissen ons begroeten. 


Dag 12: Op ontdekking in de prachtige omringende natuur van Khumbalgarh

Khumbalgarh is ook gelegen bij een natuurreservaat, een ondoordringbare jungle die al jaren voor een natuurlijke bescherming zorgt. Een wandeling langs het reservaat brengt ons naar een Hindoetempel uitgehouwen in de rots. Hier komen jaarlijks duizenden pelgrims langs voor een zegen. In de namiddag vertrekken we met een jeep om het leven zoals in ‘Jungle Book’ te ontdekken, onze tocht voert ons door een zeer afgelegen omgeving en een prachtige natuur. Kipling deed hier trouwens vlakbij zijn inspiratie op om het boek te schijven. Baloo is immers het Indische woord voor ‘beer’. 


Dag 13: 'De witte, romantische stad' Udaipur

Vandaag rijden we naar Udaipur, bekend als het Venetië van het Oosten. We voelen er ons als in een sprookje van 1001 nacht. We wandelen door de prachtige tuinen en mooi gedecoreerde zalen van het City Palace.  Het paleis is het grootste koninklijke complex van Rajasthan en werd eeuwenlang ononderbroken gerund door de sterke Rajputs van het Mewarkoninkrijk. We maken een prachtige boottocht op het meer en logeren in het koninklijk paleis met zicht op het meer. Hier verblijven is een unieke belevenis. 


Dag 14&15: Home sweet home
We genieten in dit prachtige paleis van elk moment. Maar onze adembenemende reis door Rajasthan loopt stilaan ten einde. We maken ons klaar voor de reis huiswaarts. Kort na de middag vliegen we van Udaipur naar Delhi.   In Delhi worden we opgewacht door onze ‘anubhuti’ medewerker  die ons meeneemt naar de bazaar waar we onze laatste inkopen doen en een hapje eten alvorens we terug naar de luchthaven worden gebracht voor vertrek huiswaarts.

LOGIES


In Rajasthan verblijf je in voormalige paleizen van de Maharadja's en in een luxe tentenkamp in de woestijn. De paleizen zijn oases in het midden van de stad. Ze vormen een perfecte uitvalsbasis voor de ontdekking van het lokale leven.STORYTELLING


Sympathieke Engelstalige ‘anubhuti’ storyteller uit Rajasthan. (we werken met verschillende gidsen samen afhankelijk van hun beschikbaarheid)

15 dagen

HET RIJK

VAN DE MAHARADJA'S


Wanneer

  • 4 tot 18 september 2021Prijs

  • € 2140 excl.vluchten

IMPRESSIES


Een goede mix. Veel geleerd over Iran’s verleden, vertrekkend van museumbezoek in Tehran. Vervolgens indrukwekkend parcours afgelegd, met heel rijke pre-islamitische elementen (Yazd! Persepolis!) en indrukwekkende moskeeën, paleizen, tuinen (Shiraz! Isfahan!). Ook veel gehoord over Iran zoals het nu leeft, als islamitische republiek. Comfortabele busreis. Leuke stops.

Ignace Coussement en Danielle Grouwels, TildonkHet is misschien een goed idee om nu Iran te bezoeken. Het toerisme veert nu pas lichtjes op, na het opheffen van de sancties. Je kan alles rustig bekijken, zonder veel drukte, zonder aanschuiven… Het is nog nergens erg druk. Binnen afzienbare tijd zullen al die prachtige bezienswaardigheden terug overspoeld worden met bezoekers.

Martin Lagrin, LommelDe Iran reis heeft op mij een onvergetelijke indruk gemaakt. Het was van de eerste tot de laatste dag een unieke belevenis, we reisden als één grote familie, zonder zorgen en elke dag met veel liefde uitgezocht en op de juiste moment nog soms bijgestuurd door Helga en de lieve Iraanse gids Mandana, dit alles in het uitzonderlijk gastvrij en vriendelijk Iran, een land dat mij heeft geraakt op alle vlakken , zowel qua schoonheid als op culinair vlak, maar vooral ook op menselijk vlak.

De logies en de restaurants waren heel afwisselend maar steeds heel gezellig en authentiek. Nergens heb ik zo een spontane vriendelijke mensen ontmoet, en jullie hebben er ook voor gezorgd dat we deze mooie gesprekken met hen konden voeren. Bedankt om al deze fijne indrukken te hebben mogen delen met jullie!

Ann Ponnet, WilrijkWe hebben dit prachtig land, Iran, bezocht op een aangename manier. Een uitstekend afgewisseld programma, goed uitgezochte plaatsen om te logeren en te eten. Op een ideale manier begeleid door Helga Peeters, die als een duizendpoot voor alles zorgt en ons de meest relaxte reis bezorgd. We kregen de kans om het land en haar vriendelijke bevolking te leren kennen.

Sophie Commeyne, Schoten

THERE IS A STORY IN EVERY JOURNEY


+32 484 397 489 • inspiration@anubhuti.be

Fortstraat 4 • 9180 Moerbeke-Waas • België

© copyright anubhuti all rights reserved

The pictures by Helga Peeters are taken during her anubhuti journeys.