NEPAL

WAT MAAKT DEZE REIS ZO BIJZONDER


De Kathmandu-vallei is een streek in Nepal rond de hoofstad Kathmandu. Andere Koninklijke steden in de vallei zijn Patan en Bhaktapur. De vallei herbergt minstens 130 monumenten, inclusief hindoeïstische en boeddhistische pelgrimsplaatsen en is Werelderfgoed sinds 1979.

De opzet van deze reis is een verbinding tot stand te brengen tussen enerzijds reizen doorheen de Himalaya en anderzijds contact maken met een andere cultuur. In de ochtend starten we met yoga. Na een verkwikkend, heerlijk ontbijt volgen we les bij de Lama of genieten we van een rustmoment in deze spectaculaire omgeving.

De wandelingen die we maken lopen over de randen van de Kathmandu-vallei en geven ons brede panorama’s op de besneeuwde toppen van onder meer het Everest-massief. We trekken door charmante, innemende nederzettingen waar het Nepalese leven-van-alledag zich afspeelt. De inspirerende ontmoetingen met de lokale cultuur en de eenheid met de natuur van de Himalaya staan centraal.

Deze reis biedt u een zo authentiek mogelijke beleving van de cultuur in Nepal. Hoogtepunt van deze reis is ook de ochtendvlucht langs de toppen van de bergen, echt genieten van adembenemende zichten op ‘Het dak van de wereld’.DE REIS IN EEN OOGOPSLAG


Dag 1 & 2: Internationale vlucht naar Kathmandu
In Kathmandu logeren we in een zeer stil, stijlvol hotel met een mooie tuin. Dit hotel is gebouwd in authentieke Tibetaanse stijl. Rustig toekomen in deze op eerste gezicht hectische maar toch wel heel charmante stad. 


Dag 3: Op ontdekking in Kathmandu
We maken een eerste verkennende stadswandeling. Manjushri reisde over de hoogste bergkammen en drong door tot een kring van bergen die een meer omsingelde. Met zijn zwaard sloeg hij een bres in de bergen zodat het water kon wegstromen. Op de bodem van het meer lag de lotusstengel en op de bloem zat Swayambhu! Onze tocht start op deze plaats die nu Swayambhunath heet. We ontdekken het prachtige Patan, één van de drie Koningssteden, ook wel de ‘Stad der Schoonheid’ genoemd. De schitterende authentieke architectuur, de vriendelijke bevolking en de nauwe winkelstraatjes dompelen ons onmiddellijk onder in de charme van deze Oosterse stad.  


Dag 4: Het dak van de wereld
We starten in de ochtend met een hoogtepunt nl een vlucht langs ‘het dak van de wereld’. Na het ontbijt vertrekken we voor een intense beleving bij Pashupatinath, het Nepalese Varanasi waar de Hindoes samenkomen voor de lijkverbranding. De Pashupatinath tempel is één van de belangrijkste Hindoetempels in Azië. Rijen pelgrims geven offers langs de oevers van de Bagmati rivier. Van hieruit maken we een wandeling richting Bodnath, de stoepa van Boeddha. Bodnath is zowat de voornaamste boeddhistische trekpleister van de Kathmandu-vallei. Deze prachtige stoepa is een boeddhistisch heiligdom en was steeds een landmark op de zijderoute.  


Dag 5: Hartelijk ontvangst in het boeddhistisch klooster
We nemen deel aan het alledaagse leven van de monniken. In de late namiddag wandelen we door een verrassende jungle gelegen in een prachtig natuurreservaat en rijden verder naar ons volgend verblijf in de bergen. 


Dag 6, 7, 8: Op tocht in de vallei van Kathmandu
We verblijven de volgende 3 nachten in een prachtig eco landhuis. De dagtochten die we van hieruit maken richten zich op het contact met de omgeving en zichzelf. Het is al wandelend genieten en ervaringen opdoen. Onverwachte ontmoetingen in kleine dorpen en een weids panorama op de hoogste toppen van de wereld. We bezoeken ook de historische kloostersite van Nomo Bhudda. De levenslust van de Nepalese medewerkers werkt ook erg aanstekelijk. Nepalezen zijn van nature zeer vriendelijk, kleurrijk en vooral behulpzaam. In de ochtend starten we met yoga en volgen we les bij de zeer gerenommeerde lama Ven Ang Losang terwijl we genieten van de prachtige omgeving met zicht op de hoogste toppen van de Himalaya. Dit terwijl de gastvrouw voor ons een overheerlijke maaltijden bereidt. We genieten vooral! 


Dag 9: De Koningsstad Bhaktapur
Bhaktapur is één van de drie Koningssteden van de Kathmandu vallei. Hier wanen we ons in het decor van een film : vrouwen in prachtige sari’s, houtsnijwerkers, pottenbakkers, smalle steegjes, indrukwekkende tempels, een offerfeest, muzikanten. Bernardo Bertolucci kon geen betere plek kiezen voor de opnames van zijn film ‘Little Boeddha’. ’s Avond hebben we nog een kamer ter opfrissing in een zeer authentiek kader in Bhaktapur alvorens we vertrekken naar de luchthaven. 


Dag 10: Home sweet home
We maken ons klaar voor de reis huiswaarts. Na het ontbijt vertrekken we naar de luchthaven.

LOGIES


In Kathmandu met zijn prachtige architectuur, overnachten we in een zeer comfortabel hotel. De hotel- en kloosterkamers zijn op basis van tweepersoonskamers (te delen) met douche en toilet op de kamer. De hotels werden zorgvuldig geselecteerd omwille van hun ligging of typisch karakter en sluiten aan bij de sfeer van het land.STORYTELLING


Deze reis wordt begeleid door een lokale lama.

10 dagen

DE HIMALAYA

ZOALS HET IS


Wanneer

  • van 7 tot 19 maart 2021


Prijs

  • € 1495 excl.vluchten

IMPRESSIES


Niets is overdreven van wat er beloofd is. Echt een reis om U tegen te zeggen, we hebben gelachen en soms ook stil geweest van de vele indrukken kortom echt een aanrader echt waar. De geuren en kleuren onvoorstelbaar. Je moet het meemaken en er geweest zijn.

 

- Claudia Piens, Moerbeke-WaasAnubuthi : “Reizen met een Ziel”


- Mieke Borremans en Vandebriel Marc, HuizingenMijn droom was ooit naar Nepal te gaan. Anubhuti kwam op mijn weg: "De Himalaya zoals het is”. Dit klonk juist, dit voelde goed aan. En inderdaad, ik had nochtans geen verwachtingen. Het was een totale "ontmoeting"
Een ervaring die je nooit kan vergeten. Nepal benaderen in al zijn waarlijke authenticiteit: een puur geschenk. Helga schenkt ons elke dag wat wij nodig hebben om begripvol de cultuur van het Nepalese volk , de Koninklijke steden, het Boeddhisme en Hindoeïsme te ontdekken. Met de dagen groeit er in de groep een mooie verbondenheid! De Himalaya pronkt rondom ons, we genieten elke morgen van een prachtige yoga les en een heerlijk ontbijt. De sfeer is uniek : respectvol, genegen, ieder op zijn ritme ! De mensen zijn er zo hartelijk en doen alles zodat we ons zouden « thuis voelen ».Onze kamers groeten de Himalaya en hebben een prachtig uitzicht op het landelijke Nepal, zoals het waarlijk is. Lezingen gegeven door glimlachende lama Losang met diepgaande uren rondom Boeddhisme, met openheid en stille momenten, humor en kennis, vrijheid en inzicht. Onwaarschijnlijke verdiepende wandelingen in unieke dorpjes en velden brengen ons meer en meer dichterbij « de Himalaya zoals het is ». Nepal met Anubhuti is zoals een inwijding, een initiatie ,een weg naar een dieper bewustzijn. Eén ding is duidelijk, je komt anders terug dan dat je vertrokken was… Nepal doet groeien,…naar je hart ! From the heart, dank Helga voor deze unieke, verrijkende kleurvolle reis.


- Isabelle Verbeke, BelgiëAls ik terugdenk aan deze reis komen volgende woorden in me op: fantastisch, vernieuwend, innemend, compleet... En zo zou ik nog wel wat woorden eraan kunnen toevoegen. Je kan zeggen dat je in Nepal geweest bent en je kan zeggen dat je Nepal meegemaakt hebt. Voor mij is dat laatste zeker van tel. De reis was volledig. We hebben kennisgemaakt met Nepal op zoveel verschillende gebieden: de authentieke cultuur, de gezonde keuken, de fantastische natuur.
Helga neemt je mee doorheen de dorpen van de Himalaya en laat je kennismaken met de plaatselijke bevolking en hun gastvrijheid. Daarnaast weet ze ook heel boeiend te vertellen over het Boeddhisme/Hindoeïsme en de ontstaansgeschiedenis ervan in Nepal. Je wordt ondergedompeld in hoe men in Nepal het Boeddhisme beleeft en dankzij de lessen van Ven Loosang ga je niet met een lege rugzak naar huis. De waarden die we er hebben geleerd kunnen we zeker toepassen in het drukke Westerse leven. Helga neemt je mee naar plekjes die je anders nooit zou ontdekken, ze krijgt alles gedaan om je toch maar zoveel mogelijk te geven wat Nepal te bieden heeft. Daarnaast houdt ze rekening met hoe de groep is samengesteld en stemt ze de reis (in de mate van het mogelijke af) op de noden die er op dat moment soms nodig zijn. De wandelingen zijn adembenemend, geven je de tijd om één te worden met jezelf en de natuur en ondertussen proef je nog meer van hoe het leven in de Himalaya echt is. Het was de reis van mijn leven die een enorm grote impact had/zal blijven hebben op hoe ik in het dagelijkse leven sta.

--- Kelly Cottyn, BelgiëDe inzichten die Losang ons bijbracht heeft over het boeddhisme zullen een blijvende stempel drukken op mijn verdere leven. Voortaan ga ik met een smile door het leven en ben ik dankbaar voor wat er op heden is.

- Sabine De Pauw, LembekeIk kan je meegeven dat al mijn verwachtingen zijn overtroffen! De manier waarop Helga ons begeleide is gewoon super! Zelden zo een intense en bij momenten spectaculaire reis meegemaakt. We werden echt ondergedompeld in de Nepalese cultuur en natuur.
Ik kan niet wachten om terug met Helga op reis naar Bengalen te gaan.

- Peter Maes, DendermondeHet was voor mij een unieke reis die mij erg verrijkt heeft en mijn ziel diep geraakt. De organisatie was tot in de puntjes geregeld. Helga is zoveel meer dan een goede gids. Dank u. Ik beveel anubhuti aan iedereen aan.

- Sven Rombouts, BroechemDe Nepal reis was schitterend!!!
Ik ben er nog zo vol van, dat ik het moeilijk in woorden kan omzetten.
Ik heb het 'Anubhuti' gevoel mogen ervaren, waar ik heel dankbaar voor ben.

- Patricia Verhoeven, MortselElke dag is een nieuwe belevenis.
De dingen die je ziet geven je een heel nieuw perspectief over je eigen leefwereld en waar je vandaan komt, en er komt een zeker gevoel van nederig en dankbaarheid over je heen. De cultuur, de gewoontes van de mensen en de verschillende geloven die respectvol met elkaar omgaan. Dit gecombineerd met de prachtige natuur, de lieve mensen en indrukwekkende tempels en monumenten geven je het gevoel dat één paar ogen te weinig is.

- Kristof De Graef, DuffelNEPAL:


N van NAMASTÉ: Ik buig met veel respect voor het nepalese volk, hun bijzondere gastvrijheid, hun wilskracht en vooral hun ongelooflijke doorzettingsvermogen.

E van ENERGIE: Deze reis heeft mij wakker gemaakt door dat de innerlijke kracht van ÉÉN persoon, ik mijn grenzen kan verleggen en in mezelf moet geloven bedankt!

P van PEACE: (22/3/2016) Wakker worden met de natuur die ontwaakt in een paradijselijke omgeving, net een sprookje! Uitkijkend naar happy holi een kleurenfestijn die het begin van de lente aangeeft en dan sijpelen de berichten binnen van de aanslagen in Brussel weg sprookje , weg goed gevoel! Holi symboliseert de overwinning van het goede op het kwade. Imagine all the people living life in PEACE, je mag zeggen dat ik een dromer ben maar ik ben niet de enige.

A van ADVENTURE :Wat een bijzondere avontuurlijke reis, de cultuur, de verblijven, het eten, de kleuren en geuren, de wandelingen langs de kleine dorpjes, architectuur en prachtige natuur, de vlucht langs de bergen, de ochtendyoga, de bezinning en guitige lach van losang en de laatste spierpijnen eruit dansen tot in de vroege uurtjes wat een afsluiter WOW!

L van LOVE : Nepal was voor mij één grote levensles het heeft mij geleerd dat ik geen vooroordelen mag hebben en als ik iets wil doen voor een ander dan doe ik dat met heel mijn hart dan pas kan ik het echt menen en voelen , dan pas is het echte liefde! Dank u ANUBUTHI voor dat intense gevoel.

- Anneke Vande Walle, Lochristi

THERE IS A STORY IN EVERY JOURNEY


+32 484 397 489 • inspiration@anubhuti.be

Fortstraat 4 • 9180 Moerbeke-Waas • België

© copyright anubhuti all rights reserved

The pictures by Helga Peeters are taken during her anubhuti journeys.