DE EMIRATEN

WAT MAAKT DEZE REIS ZO BIJZONDER


Vintage in de Emiraten versus het onwezenlijk hedendaagse Dubai.


Dubai is één van de zeven Arabische Emiraten gelegen op het Arabisch schiereiland in het Midden-Oosten. Een multiculturele samenleving waar meer andere volkeren werken dan enkel Arabieren.

We dompelen ons onder in deze samensmelting van moderne architectuur met traditionele Arabische elementen die samen zorgen voor een unieke kosmopolitische atmosfeer. 


Door de ligging aan de Perzische Golf was Dubai eeuwenlang een belangrijk handelsknooppunt op de handelsroute met India en omringende landen. De vondst van olie in de jaren zestig heeft gezorgd voor een snelle groei van deze stad. Dubai werd een belangrijke havenstad en een olie exporterend emiraat. De gastvrijheid van de Arabier kan je hier ten volle beleven. Dubai verwelkomt zijn gasten zeer hartig.DE REIS IN EEN OOGOPSLAG


Dag 1 – Verwelkoming in Dubai

Vertrek vanuit Brussel naar Dubai waar we kort voor middernacht toekomen. We worden er hartelijk ontvangen en naar ons hotel gebracht voor een deugddoende nachtrust.


Dag 2 – De Oude Stad én Downtown Dubai

Om het heden te begrijpen, moeten we het verleden kennen!
Dubai is niet zomaar uit het niets verschenen, maar was vóór de vondst van olie en gas in de Emiraten reeds een belangrijke handels- en havenstad. We ontdekken het verhaal van deze historische stad.

We maken kennis met de traditionele architectuur, de huizen uit koraalsteen en de windtorens al wandelend in de oude wijk van Al Fahidi met haar fort en de Dubai Grand Mosque en een Indische straat met Hindu tempel.
Na een heerlijke traditionele lunch zoeken we het enorme contrast van Dubai op.

We worden omver geblazen in Downtown Dubai op Burj Khalifa's Observation Deck: een bliksemsnelle lift brengt ons naar het hoogste gebouw ter wereld! De Burj Khalifa is een internationaal geprezen architectonisch wonder, dat hoog boven de woestijn uittorent. Vanaf deze hoogte heb je een 360° zicht over Dubai en neem je de immer groeiende skyline waar.
We sluiten onze intense dag af met een heerlijk diner op een verrassende locatie.


Dag 3 – Groot, Grootser, Grootst!

Vandaag ontdekken we het Nieuwe Dubai waar architecten hun creativiteit de vrije loop hebben gelaten. 

We rijden langsheen het Manhattan van Dubai naar Palm Jumeirah. We rijden over dit achtste wereldwonder tot aan het majestueuze Atlantis the Palm hotel op het einde van de palmboom, waar we een wandeling maken op de Palm promenade en kunnen zien hoe gigantische rotsblokken dit opgespoten mirakel beschermen. Ook een souk ligt op onze weg. Lunchen doen we gezellig op het strand en zetten onze tocht verder langsheen het financiële hart van Dubai.
De zonsondergang maken we mee vanop een traditionele houten boot.
Dineren doen we in het pittoreske oude Dubai.


Dag 4 – De Emiraten Sharjah en Ras Al Khaimah

Na het ontbijt laten we het Emiraat Dubai achter ons en trekken we noordwaarts het Emiraat Sharjah in.
Per 4x4 ontdekken we het hart van de Emiraten. Deze dag staat volledig in het teken van het ontdekken van de natuurpracht van de Emiraten, overgoten met een lokaal sausje van geologie, geschiedenis, fauna en flora.


Met een 4x4 rijden we door een enorm gevarieerd landschap: van een 7000 jaar oude rivierbedding, tot een alluviale vlakte die doet denken aan de Afrikaanse steppe, tot het magische punt waar de oranje woestijn aan de voeten komt van het grillige Hajar gebergte!

We bezoeken een privé boerderij met Arabische Oryxen waar we ons lunchpakket nuttigen in de privé Majlis van een lokale Sheikh in het Emiraat Ras Al Khaimah.
We zetten onze avontuurlijke tocht verder en rijden doorheen één van de wadi's (of droge rivierbeddingen) die ons leidt naar een typische boerderij met dadelpalmen, mango- en papaya- en bananenbomen en waardoor we ons in zuidoost Azië wanen!
We dineren en overnachten in een woestijnkamp in een adembenemend rustig, sprookjesachtig decor. We wanen ons in lang vervlogen tijden.


Dag 5 – Het Emiraat Ras Al Khaimah

Na het ontbijt in de woestijn, zetten we onze reis nog verder noordwaarts.
In het dorpje Al Rams genieten we van een authentieke parelduikervaring aan boord van een traditionele boot waarmee er aan parelvangst gedaan werd.
Lunchen doen we op een Pearl Farm.
In de namiddag komen we toe in een prachtige resort, gelegen aan de blauwe Arabische Golf, met lagunes als uit de boekjes. Alles ademt hier een sfeer van rust, luxe en charme uit en staat in het teken van genieten.  Als afsluiter dineren we bij een prachtige zonsondergang genietend van een heerlijk Mediterraans diner.
Wat een reis. Een waar feest voor de zintuigen!


Dag 6 – Home sweet home

We maken ons klaar voor vertrek.  Na het ontbijt worden we naar de luchthaven gebracht voor onze internationale verbinding huiswaarts kort na de middag.

LOGIES


Sfeervol en zeer comfortabel verblijf in het hartje van Dubai met mogelijkheid tot zwemmen en rooftopbar op een overweldigende locatie.

Een authentiek, comfortabel tentenkamp in de woestijn en als kers op de taart een luxueus resort aan zee voor een verwenmoment alvorens huiswaarts te keren.STORYTELLING


Salua is een Belgisch-Arabische kwantumfysicus en reisliefhebster. Sinds 2009 is ze gevestigd in Dubai van waaruit ze u onderdompelt in de authentieke Arabische cultuur. Ze is uw sleutel tot de Verenigde Arabische Emiraten.

6 dagen

EEN FEEST VOOR DE ZINTUIGENWanneer

  • van 11 tot 16 maart 2021Prijs

  • € 1965 excl.vluchten

THERE IS A STORY IN EVERY JOURNEY


+32 484 397 489 • inspiration@anubhuti.be

Fortstraat 4 • 9180 Moerbeke-Waas • België

© copyright anubhuti all rights reserved

The pictures by Helga Peeters are taken during her anubhuti journeys.