JAPAN

17 dagen

DE VERFIJNDE SFEER

VAN JAPAN


Wanneer

  • van 15 tot 31 juli 2024Prijs

  • € 4920 excl.vluchten

WAT MAAKT DEZE REIS ZO BIJZONDER


Nergens ter wereld gaan traditie en mystiek zo harmonieus samen met hypermoderne steden als in het technologisch futuristische Japan.
Japan is een land vol contrasten met een overweldigende cultuur en fascinerende tradities.

 

We ontdekken zowel het platteland als de moderne steden Tokio en Kyoto met hippe jongeren, kleurrijke neonreclames, trendy shops, mooie galerijen en lekkere restaurantjes. We wandelen door bijzonder mooie Japanse tuinen en parken en verbazen ons over de prachtige, traditionele architectuur. In de eeuwenoude Zen tempels dompelen we ons onder in de innemende sfeer.  Op weg naar het kasteel van Matsumoto begroet de heilige Fuji vulkaanberg ons bij helder weer.  Deze kasteelstad ligt te pronken midden in de Japanse ‘Alpen’, aan een breed uitwaaierende riviervlakte.  In de typische ‘ryokans’, Japanse familiehotels, ontdekken we het leven zoals het is, met zijn heerlijke baden en hartelijke gastenfamilies. De traditionele ‘ryokans’ dateren uit het Edo-tijdperk (1603-1868) en laten ons een aspect zien van de traditionele Japanse cultuur.


De kunsteilanden betoveren ons.  Drie dagen zijn we ondergedompeld in de schoonheid van kunst en natuur.  De harmonie van de Japanse tuin ontroert ons en de kunst die we ontdekken per fiets werkt verstillend.


Nergens vind je een volk met zo’n diepgewortelde cultuur. Japan is uniek!DE REIS IN EEN OOGOPSLAG


Dag 1:  Intercontinentale vlucht vanuit Brussel naar Tokio.

 

Dag 2: Welkom in Japan

Verwelkoming in de luchthaven vanwaar we samen vertrekken naar onze eerste thuis. Rustig ‘landen’ in deze zeer moderne Oosterse grootstad. 

 

Dag 3: Kennismaking met de stad Tokyo!

Wat een sfeer! We starten in het Ueno park en de hippe buurten van Tokyo. We wandelen doorheen het hedendaagse Tokyo en zijn prachtige architectuur tot in de kleine straatjes waar het leven zich in afspeelt.  We trekken naar Asakusa, een district dat de sfeer van vroeger nog uitademt dankzij de bekende ‘Sensoji’ een Boeddhistische 7e-eeuwse tempel.


Dag 4: Het mooiste tempelcomplex van Nikko

Toen Shogun Tokugawa Leyasu in 1616 overleed, viel de keuze voor de plek voor zijn mausoleum op de stad Nikko. We reizen er naartoe om niet alleen het uniek houtsnijwerk van dit prachtige tempelcomplex te bewonderen, maar ook het mausoleum van zijn kleinzoon Iemitsu en het Futarasan-schrijn. We genieten van de prachtige omgeving en maken er een mooie wandeling. We overnachten opnieuw in Tokio. Wat een dag, zoveel indrukken!


Dag 5: De rode lantaarns van Hakone met de Fuji berg als decor

In de ochtend rijden we met de trein naar de baai van Tokyo Na de lunch nemen we de trein naar Hakone, een mooi dorp omgeven door heuvels en met zicht op de Fuji berg, Japans hoogste berg. Hakone verwelkomt ons! De ondergrondse vulkanische activiteit zorgt voor een groot aantal warmwaterbronnen, die we, zelfs in onze comfortabele ‘ryokan’ waar het heerlijk toeven is, ontdekken en genieten van fantastische uitzichten op de Mount Fuji. We overnachten in een zeer comfortabele, charmant ‘ryokan’.


Dag 6: Op weg naar Matsumoto

Na nog een mooie wandeling in de buurt van de Fuji berg nemen we afscheid van ons charmant verblijf en rijden ‘s middags verder naar de zeer gezellige stad Matsumoto waar we verblijven en dineren.


Dag 7: Op ontdekking in de Wasabiboerderij

‘s Morgens gaan we op ontdekking in Matsumoto. In 1504 bouwden leden van de Ogasawarafamilie een fort op de plek van het huidige kasteel. In 1593 bouwde Ishikawa Kazumasa het kasteel, dat nog in zijn originele staat te zien is. ‘s Middags bezoeken we een wasabi-boerderij, die met haar 15 hectare de grootste van Japan is. We laten er ons inwijden in de kunst van het kweken van wasabi. De wortels groeien in een rivierbedding volgens een ingenieus systeem van snel en langzaam stromend water. Na twee jaar wordt de wortel geoogst en als pittige smaakversterker gebruikt in de Japanse keuken.


Dag 8: Het Geishadistrict van Kanazawa. 

Na deze heerlijke tijd in de natuur rijden we verder naar Kanazawa dat tot een geishadistrict behoort en een belangrijk centrum voor kunst en handwerk is.  Op onze weg ontdekken we de authentieke hoekjes van de stad: oude historische gebouwen, tuinen, waaronder de Kernrokuen-tuin, één van de 3 mooiste tuinen van Japan.

 

Dag 9: Gezellig toeven in hartje Japan. 

We ontdekken het geishadistrict van Kanazawa, ook klein Kyoto genoemd. Hier is de sfeer van vorige eeuw nog steeds aanwezig. Ook het briljant museum van hedendaagse kunst ligt hier op onze weg.  Tegen de avond verwelkomt de stad Kyoto ons en wordt deze inspirerende stad onze volgende thuis.

 

Dag 10&11: Kyoto, een wonder van natuur en geschiedenis

We dompelen ons helemaal onder in de magie van deze stad. Vroeger was Kyoto de keizerlijke hoofdstad van Japan omringd door rijke gronden en veel water. Kyoto is ook het culturele centrum van Japan met 1600 boeddhistische tempels, 400 Shinto-heiligdommen, paleizen en tuinen die de tand des tijds doorstonden.  Inspirerend hoe zij tal van natuurgeesten aanbidden. We kiezen er de mooiste tempels uit en maken enkele unieke rituelen mee. Met de fiets ontdekken we stukjes van de stad.  De verfijnde cultuur weerspiegelt zich in de talrijke exclusieve shops.  Wat een stad!  Anubhuti loves Kyoto.

 

Dag 12: Nara

Vandaag maken we een uitstap naar Nara waar we oog in oog staan met  'Nara Daibutsu', een enorm bronzen Boeddhabeeld. We proeven de plaatselijke keuken en wandelen doorheen de prachtige tuinen van deze historische site.  Na het bezoek rijden we verder door naar Osaka. Met zijn 2,7 miljoen inwoners is Osaka de tweede grootste stad van Japan. Ze vormt samen met het nabijgelegen Kyoto en met Nara de bakermat van de Japanse cultuur.

 

Dag 13: Teshima, het eiland voor hedendaagse kunst

We starten onze dag met de maandelijkse ochtendmarkt in Osaka en vertrekken rond de middag met de trein naar Takamatsu waar we tegen de avond aankomen. De rit naar Takamatsu brengt ons helemaal uit de rush van de Japanse steden en geeft de zee die ons hier steeds omringd, een aangenaam gevoel van ruimte.

 

Dag 14: De architectuur van Tadao Ando

Naoshima staat bekend om haar musea voor moderne kunst, architectuur en beeldhouwwerken. Het eiland kent een mediterrane sfeer met zandstranden en is vaak een toevluchtsoord voor de Japanners uit Tokio en Osaka die op zoek zijn naar een ontspannen uitje. We varen er naartoe.  Veel van de kunst in Naoshima werd geïnstalleerd door de Benesse Corporation, die toezicht houdt op kunstmusea, installaties en sculpturen op zowel Naoshima als op de naburige eilanden. De Benesse’s musea werden ontworpen door de bekende Japanse architect Tadao Ando en omvatten het Chichu Art Museum, Lee Ufan en alle gebouwen van het Benesse House. Ook dit eiland fungeert als een belangrijke plek van tijdens ‘Setouchi Triënnale’ kunstfestival die er om de drie jaar doorgaat.  Al fietsend ontdekken we deze inspirerende plaatsen.  ’s Avonds overnachten we opnieuw in Takamtsu.

 

Dag 15: Teshima, het eiland voor hedendaagse kunst & ‘Using what exists to create what is to be’

Teshima is een landelijke eiland in de Japanse binnenzee en ook een heel boeiende bestemming voor hedendaagse kunst. Het eiland fungeert ook als één van de locaties van de ‘Setouchi Triënnale’ kunstfestival. We brengen er een bezoek aan het Art museum en Les archives du coeur.  Het Teshima Art Museum, is één van de meest intrigerende hedendaagse kunstwerken in Japan. Permanent onder terrasvormige rijstvelden, stimuleert de eenvoudige betonstructuur de zintuigen van de bezoekers met het spel van waterdruppels op een betonnen ondergrond. Verschillende andere kunstwerken zijn verspreid over drie vissersdorpjes op het eiland.

 

Dag 16: Osaka ‘here we come again’

Na een heerlijke nachtrust genieten we van een ontspannen ochtend.   We bezoeken één van de 3 mooiste tuinen van Japan, echt adembenemend, uitgestrekt en fascinerend. We nemen afscheid van dit heerlijk oord en vertrekken met de trein terug naar Osaka. Hier nemen we nog de tijd om wat laatste Japanse snufjes in te kopen.   ‘s Avonds dineren we in het hartje van deze indrukwekkende stad en nemen nog even de sfeer op van deze stad voor we afscheid nemen van dit prachtig land.

 

Dag 17: Home sweet home

Na het ontbijt vertrek naar de luchthaven van Osaka voor internationale verbinding huiswaarts.  We nemen afscheid van dit fascinerend land en nemen de belevingen mee die we zullen koesteren. Wat een land!

LOGIES


Zeer mooie, comfortabele, hedendaagse hotels afgewisseld met zorgvuldig uitgekozen, exclusieve ‘ryokans’, zoveel hoogtepunten op deze reis.STORYTELLING


Deze reis wordt begeleid door Valerie. Ze maakt je helemaal warm voor het land waar ze haar hart verloor.

IMPRESSIESHet was een  top reis

Veel gezien en beleeft

Een heel goede gids met liefde voor Japan


- Mr & Mrs De Boey – Heerwegh, St. Gillis-WaasOnze gepersonaliseerde groepsreis naar Japan met de fantastische gids Valerie was ronduit onvergetelijk. Valerie straalde haar liefde voor Japan en de Japanse cultuur tot in haar pinkje uit, je kan niet anders dan zelf ook verliefd te worden. Alles was ook zo goed voorbereid en gepland, alles verliep vlekkeloos en we moesten ons werkelijk nergens zorgen over maken. Anubhuti zorgde voor weloverwogen afwisseling van zowel activiteiten als van restaurants. We leerden bij dat de Japanse keuken meer is dan sushi alleen.


- Mrs Patricia Roels, Wetteren

unsplash