DE EMIRATEN

WAT MAAKT DEZE REIS ZO BIJZONDER


Vintage in de Emiraten versus het onwezenlijk hedendaagse Dubai.


Vintage in de Emiraten versus het onwezenlijk hedendaagse Dubai.  Dubai is één van de zeven Arabische Emiraten gelegen op het Arabisch schiereiland in het Midden-Oosten. Een multiculturele samenleving waar meer andere volkeren werken dan enkel Arabieren.

We dompelen ons onder in deze samensmelting van moderne architectuur met traditionele Arabische elementen die samen zorgen voor een unieke kosmopolitische atmosfeer. 

Door de ligging aan de Perzische Golf was Dubai eeuwenlang een belangrijk handelsknooppunt op de handelsroute met India en omringende landen. De vondst van olie in de jaren zestig heeft gezorgd voor een snelle groei van deze stad. Dubai werd een belangrijke havenstad en een olie exporterend emiraat. De gastvrijheid van de Arabier kan je hier ten volle beleven. Dubai verwelkomt zijn gasten zeer hartig.


Op deze reis bezoeken we de World Expo. Dubai organiseert de Wereldtentoonstelling met als centraal thema 'Connecting Minds, Creating the Future'. We hebben het over een in het oog springend, geestverruimend, smaakpapillen kietelend, grijns verwekkend en een 'heb-ik-dit-nu-net-goed-gezien' avontuur.


Ben jij er klaar voor om omver geblazen te worden?DE REIS IN EEN OOGOPSLAG


Dag 1: Verwelkoming in Dubai

Vertrek vanuit Brussel naar Dubai waar we kort voor middernacht toekomen. We worden er hartelijk ontvangen en naar ons hotel gebracht voor een deugddoende nachtrust.

 

Dag 2: Groot, Grootser, Grootst! - De Oude Stad én Downtown Dubai

We ontdekken het Nieuwe Dubai waar architecten hun creativiteit de vrije loop hebben gelaten. Onze verkenning start aan Dubai Marina. We ontdekken hierna JBR, de mooie promenade The Beach en het nieuwe schiereiland Bluewaters Island met haar Dubai Eye, het grootste reuzenrad ter wereld!  We rijden langsheen het Manhattan van Dubai naar Palm Jumeirah tot aan het majestueuze Atlantis the Palm hotel op het einde van de palmboom, waar we een wandeling maken op de Palm promenade en kunnen zien hoe gigantische rotsblokken dit opgespoten mirakel beschermen. De monorail brengt ons vervolgens terug tot aan de stam van de Palm. Ook een souk ligt op onze weg. Lunchen doen we gezellig op het strand en zetten onze tocht verder langsheen het financiële hart van Dubai. Om het heden te begrijpen, moeten we het verleden kennen!
Dubai is niet zomaar uit het niets verschenen, maar was vóór de vondst van olie en gas in de Emiraten reeds een belangrijke handels- en havenstad. We ontdekken het verhaal van deze historische stad. De zonsondergang maken we mee vanop een traditionele houten boot.  Dineren doen we in het pittoreske oude Dubai.

Dag 3: Naar de wereldtentoonstelling

De grootste show ter wereld vindt plaats in het Emiraat Dubai, waar meer dan 190 landen op 1 plek bij elkaar komen voor 6 maanden vol creativiteit, samenwerking en innovatie. 
We bezoeken onze favoriete landen en ontdek nieuwe plaatsen waar we nog nooit aan gedacht hebben. Het kan de manier waarop we de wereld zien, volledig veranderen. 192 paviljoens met verhalen uit alle hoeken van de wereld verwelkomen ons. We sluiten onze - opnieuw prachtige - dag af met een diner met zicht op het fonteinspektakel aan de voet van Burj Khalifa.

 

Dag 4: De Emiraten Sharjah en Ras Al Khaimah

Na het ontbijt laten we het Emiraat Dubai achter ons en trekken we noordwaarts het Emiraat Sharjah in. Per 4x4 ontdekken we het hart van de Emiraten. Deze dag staat volledig in het teken van het ontdekken van de natuurpracht van de Emiraten, overgoten met een lokaal sausje van geologie, geschiedenis, fauna en flora. Met een 4x4 rijden we door een enorm gevarieerd landschap: van een 7000 jaar oude rivierbedding, tot een alluviale vlakte die doet denken aan de Afrikaanse steppe, tot het magische punt waar de oranje woestijn aan de voeten komt van het grillige Hajar gebergte! We bezoeken een privé boerderij met Arabische Oryxen waar we ons lunchpakket nuttigen in de privé Majlis van een lokale Sheikh in het Emiraat Ras Al Khaimah.  We zetten onze avontuurlijke tocht verder en rijden doorheen één van de wadi's (of droge rivierbeddingen) die ons leidt naar een typische boerderij met dadelpalmen, mango- en papaya- en bananenbomen en waardoor we ons in zuidoost Azië wanen! We dineren en overnachten in een woestijnkamp in een adembenemend rustig, sprookjesachtig decor. We wanen ons in lang vervlogen tijden.

 

Dag 5: Het Emiraat Ras Al Khaimah

Na het ontbijt in de woestijn, zetten we onze reis nog verder noordwaarts. In het dorpje Al Rams genieten we van een authentieke parelduikervaring aan boord van een traditionele boot waarmee er aan parelvangst gedaan werd. Lunchen doen we op een Pearl Farm. In de namiddag komen we toe in een prachtige resort, gelegen aan de blauwe Arabische Golf, met lagunes als uit de boekjes. Alles ademt hier een sfeer van rust, luxe en charme uit en staat in het teken van genieten. 

Als afsluiter dineren we bij een prachtige zonsondergang genietend van een heerlijk Mediterraans diner.
Wat een reis. Een waar feest voor de zintuigen!

Dag 6: Home sweet home

We maken ons klaar voor vertrek.  Na het ontbijt worden we naar de luchthaven gebracht voor onze internationale verbinding huiswaarts kort na de middag.

LOGIES


Sfeervol en zeer comfortabel verblijf in het hartje van Dubai met mogelijkheid tot zwemmen en rooftopbar op een overweldigende locatie.

Een authentiek, comfortabel tentenkamp in de woestijn en als kers op de taart een luxueus resort aan zee voor een verwenmoment alvorens huiswaarts te keren.STORYTELLING


Salua is een Belgisch-Arabische kwantumfysicus en reisliefhebster. Sinds 2009 is ze gevestigd in Dubai van waaruit ze u onderdompelt in de authentieke Arabische cultuur. Ze is uw sleutel tot de Verenigde Arabische Emiraten.

6 dagen

EEN FEEST VOOR DE ZINTUIGENWanneer

  • 2023


Prijs

  • € 2190 excl.vluchten