FRANKRIJK

5 dagen

VERSTILLEN

IN DE PERIGORD NOIRWanneer

  • eigen groep met data naar keuze


Prijs

  • 1140 excl.vluchten


WAT MAAKT DEZE REIS ZO BIJZONDER


We wandelen doorheen de Perigord Noir en de vallei van de Lot waar beboste plateaus verkoeling brengen, kastelen geëtaleerd staan en overheerlijke lokale producten onze smaakpupillen prikkelen.


Tijdens deze pelgrimstocht zetten we de dag in met mindfulness: We staan op en komen samen voor een uurtje ademhalingsoefeningen, yoga-stretchings en qi-qong oefeningen. 

We volgen een verbindingsweg op de route naar Santiago de Compostella. Een pelgrimsroute waarop ‘body and mind’ tezamen komen. 

We wandelen gemiddeld 15 km per dag tussen Bergerac en Rocamadour waar we toekomen en de 223 treden bestijgen naar de miraculeuze kapel.DE REIS IN EEN OOGOPSLAG


Dag 1 : Bergerac

We nemen een rechtstreekse vlucht vanuit Charleroi naar Bergerac waar we rond de middag toekomen. We lunchen op een heerlijk plekje in Bergerac en nemen de tijd om te acclimatiseren. Het brengt ons helemaal in de sfeer van ‘ La Douce France’. Tegen de avond komen we toe in de abdij. De abdij van Cadouin, gesticht in 1115 door Robert d’Abrissel in een smal dal nabij het bos van Bessede, beleefde in de middeleeuwen grote welvaart. Kort na haar oprichting sloten ze aan bij de orde der Cisterciënzers. De kerk en het klooster zijn gerestaureerd na de revolutie en vormen een prachtig architectonisch ensemble. 

We overnachten in het klooster.
 van Cadouin.


Dag 2 : ‘En route’ 

We wandelen vandaag 14.5 km.  We nemen afscheid van ons heerlijk verblijf en starten onze route.  Tegen de middag komen we toe in St-Avit-Sénieur. Meteen een verrassend pareltje op onze weg dat dateert uit de 11de eeuw. We bezoeken het dorpje dat gedomineerd wordt door een enorme kerk en enkele kloostergebouwen, overblijfselen van een oude benedictijnse abdij gebouwd in de 11de eeuw ter nagedachtenis aan Saint Avit, een soldaat die een kluizenaar werd.


Dag 3 : Een verstillende wandeling in de kloostergang

We wandelen 15 km tot in Urval. 

We starten onze dag met een verstillende wandeling in de kloostergang waar de kanunniken huisden. Deze arcade rond de binnenplaats brengt ons in verstilling. 

De wandeltocht neemt ons mee doorheen feeërieke paden glooiend doorheen het landschap van de Perigord Noir. Vandaag hebben we onze picknick mee en vleien ons neer in het grasveld voor een lekkere lunch die we samenstellen met lokale specialiteiten.


Dag 4 : Naar de schatten van de Lot-vallei

Vanaf de eerste wonderen is de bedevaart naar Rocamadour één van de beroemdste in het christendom. Menigten komen er samen om vergeving.

Rocamadour is een stad gebouwd op een rots midden in de Causse de Gramat, een uitgestrekt kalksteenplateau boven de rivier Alzou en groeide uit tot de 2de grootste bedevaartplaats van Frankrijk na Lourdes. 

We ronden onze tocht hier af met een verstillend moment op deze pelgrimsroute.


Dag 5 : Home sweet home

Na het ontbijt maken we ons klaar voor vertrek huiswaarts. We worden naar de luchthaven van Bergerac gebracht.

LOGIES


We logeren in een heel authentiek, bijzonder mooi bewaard Cisterciënzer klooster te Cadouin.MAALTIJDEN


Heel gevarieerde maaltijden met authentieke smaken van lokale producten. We eten smakelijk!STORYTELLING


Helga. Als bezielster van ‘anubhuti’ choreografeert ze de reizen. Ze reist met jullie mee op deze reis.WANDELEN


Voor de wandelingen is een gezonde fysieke conditie en wandelervaring aangewezen. De wandelingen zijn niet extreem lang, gemiddeld 15 km per dag. In augustus kan het wel warm zijn in de Dordogne.