Nederlandsll English
  New Document Reizen       Wie Zijn Wij       Events       Inspiratieblog       anubhuti shop       Contact
New Document
Nieuwe post
Met Anubhuti naar India ‘zoals het is’.
The city of Joy’ maakt zich klaar voor Diwali
Een brief aan Frida Kahlo
Mumbai, smeltkroes van culturen
Hoe kan je je in één week onderdompelen in de lokale cultuur van Mumbai?
Incredible India! Een speciaal plaatsje in mijn hart is verworven
Indiase klassieke muzikant Nawab Khan met anubhuti
5 redenen om naar het verassende en spannende Mumbai op 'City Break' te gaan
Beleef met ons India's 2e Biënnale in Cochin
Een dag bij de honingverzamelaars
Is de wereld buiten de tempel ....
Een wonderlijk verhaal Van inspiratie
Het Tijdloze Deogarh
Rijden tussen de wolken ...
Vastleggen van het geloof van miljoenen
Een brug bouwen middel van kunst
Nieuwjaarswens uit Mumbai!
Als ruis muziek wordt
Onze paden kruisen in Ladakh
Zeven jaar in Tibet
Varanasi, stad van contrasten
New Document
Art Alexandra David Neel Bharatpur
Bollywood Bhutan Biënnale Cochin
Citytrip Deogarh Inspiratie
Kerala Kolkata Kumari Ladakh
Leh Mumbai Muziek Nepal
Rajasthan Sunderban Tibet
Varanasi Mexico  
Mumbai – Een smeltkroes van culturen
Maandag 12 october, 2015: Viren

Mumbai, het voormalige Bombay, tartte de verbeelding van vele handelaars en reizigers die hun fortuin wilden maken in een onzekere wereld. In de 15e eeuw bestond het uit 7 afzonderlijke eilanden, de stad vandaag is niet enkel het beloofde land, maar staat ook aan het hoofd van drie vitale economische onderdelen van India's economie – hoofdstad van Maharashtra, financiële hoofdstad van India en de Bollywood hoofdstad van 's werelds meest bevolkte democratie.

Sinds haar oprichting heeft de stad een open-deurbeleid voor allen die geld willen verdienen. Mensen van overal zowel binnen als buiten het moderne India worden aangetrokken. Veel mensen, bedreigd in hun thuisland, vonden hun toevlucht in deze stad: de Parsis, Armeniërs en de Joden om maar enkelen te noemen. Zelfs de Chinezen konden niet weerstaan, na de handel in opium en thee, om zich te settelen in hun eigen ‘China Town’ in Mumbai die tot de jaren 60 bloeide.

anubhuti heeft als doel de unieke inzichten te bieden van een volk die aan de andere kant van de oceaan leeft, dit door het organiseren van reizen die je helpen de essentie van een geheel nieuwe manier van leven te bevatten. Mensen kwamen hier samen en bouwden een stad in naam van ‘onderneming en wederzijdse winst’. Dit werd niet alleen snel de smeltkroes van Indiase culturen of de ‘New York’ van India maar het wordt beschouwd als de enige stad in de wereld waar de Britse kolonisten en de lokale bevolking op gelijke voet waren met elkaar. Getuige hiervan is terug te vinden in het beroemde Victoria Terminus Station, waar je op de hoofdingang, de beelden van een leeuw [voor Groot-Brittannië] en een tijger [voor India] op hetzelfde niveau kan zien.

Vandaag verwelkomt Mubmai nog steeds iedereen met een open geest, dit wordt weerspiegelt in de steeds veranderende architectuur die zich harmonieus vermengd met haar skyline – van het fervente klassieke tot het meest bizarre. Het is een land waar het verleden, heden en de toekomst nog steeds samen gebracht wordt en waar economische ongelijkheden bekeken wordt in termen van Karma en niet van minachting. Je zal verrast zijn om te zien hoe mensen van verschillende economische status op dezelfde plaatsen vertoeven als de locale inwoners en dezelfde Heilige Koe voeden bij de tempel!

En net als je het gevoel hebt dat je geest verzadigd geraakt met de rijkdom van wat de stad je aanbiedt, krijgt de maag honger. Hier geen gebrek aan eetgelegenheden langs de weg en fast food plaatsen als heerlijke lekkernijen met producten afkomstig uit exotische bestemmingen. Voor elke smaak en elk budget biedt Mumbai iets aan. Maar als u op zoek bent naar die authentieke lokale gerechten uit een stad waar geen van enkele van de bewoners oorspronkelijk er werkelijk vandaan komt, dan moet je weten dat het gerecht een mix van ingrediënten moet zijn , net zoals de mensen. Bijvoorbeeld, de Masala thee, dat een mengsel van specerijen is en samen verwarmd en opgediend wordt met melk, zorgt ervoor dat Mumbai , als enige stad ter wereld, zijn eigen merk van thee heeft, hoewel de stad zelf niet beschikt over een enkele plantage!

Maar naast de de miljoenen mensen die door deze bruisende metropool worden aangetrokken zijn er velen die achterblijven. Om onze afkomst niet te verloochen, zorgt anubhuti op een zorgvuldige manier ervoor een bezoek af te leggen aan de weeshuizen om een ‘droomstad’ door de ogen van de verwaarloosde te zien en ervoor te zorgen dat we de manier waarop we kijken naar ons leven te herdefiniëren. Waar wacht je nog op? Beleef het leven in Mumbai op een authentieke manier! Volgend jaar worden er 3 reizen aangeboden met anubhuti naar Mumbai: 14-24/02/16, 16-23/05/16 en 26/09-03/10.

lees meer

Top
 
Het lied van de backwaters - Kerala
Het Rijk Van de Maharadja's - Rajasthan
Nobele Daad Kids Space in Nepal
REIS THEMA'S
Unieke reizen
For Women Only
Reizen op maat
Events
Shop
Inspiratieblog
PRAKTISCHE INFORMATIE
Prijzen
Visum en reisinformatie
Verzekering
Algemene voorwaarden
Bijzondere reisvoorwaarden
Privacy beleid

CONTACT anubhuti
anubhuti bvba
Fortstraat 4
9180 Moerbeke-Waas
Belgium
Tel: +32 484 39 74 89
Email: inspiration@anubhuti.be
 
6 Redenen om te reizen met anubhuti
Storytelling
FAVORIETE BESTEMMINGEN
India
Nepal
Bhutan
Zuid-Afrika
Tadjikistan
Kirgizië
NEWSLETTER
 
SOCIAL MEDIA
© anubhuti 2017