Nederlandsll English
  New Document Reizen       Wie Zijn Wij       Events       Inspiratieblog       anubhuti shop       Contact
New Document
Nieuwe post
Met Anubhuti naar India ‘zoals het is’.
The city of Joy’ maakt zich klaar voor Diwali
Een brief aan Frida Kahlo
Mumbai, smeltkroes van culturen
Hoe kan je je in één week onderdompelen in de lokale cultuur van Mumbai?
Incredible India! Een speciaal plaatsje in mijn hart is verworven
Indiase klassieke muzikant Nawab Khan met anubhuti
5 redenen om naar het verassende en spannende Mumbai op 'City Break' te gaan
Beleef met ons India's 2e Biënnale in Cochin
Een dag bij de honingverzamelaars
Is de wereld buiten de tempel ....
Een wonderlijk verhaal Van inspiratie
Het Tijdloze Deogarh
Rijden tussen de wolken ...
Vastleggen van het geloof van miljoenen
Een brug bouwen middel van kunst
Nieuwjaarswens uit Mumbai!
Als ruis muziek wordt
Onze paden kruisen in Ladakh
Zeven jaar in Tibet
Varanasi, stad van contrasten
New Document
Art Alexandra David Neel Bharatpur
Bollywood Bhutan Biënnale Cochin
Citytrip Deogarh Inspiratie
Kerala Kolkata Kumari Ladakh
Leh Mumbai Muziek Nepal
Rajasthan Sunderban Tibet
Varanasi Mexico  
Een dag bij de honing verzamelaars
Zaterdag 29 november, 2014: anubhuti

Mohseen stond vandaag heel vroeg op en was klaar voor de vlaggen-ceremonie terwijl de omgeving nog gehuld was in een dichte mist. Er waren ongeveer 20 boten van de vissers en dorpelingen klaar om binnen te varen in de meest vreselijke mangrove bossen om honing te verzamelen en om de beste locatie voor hun collectie te vinden. Waarom vreselijk, omdat ze soms deze hachelijke onderneming moeten betalen met hun leven!

's Werelds grootste mangrove bos in de delta van Sunderban, grenzend aan India en Bangladesh, heeft slechts één koning, het is de Koninklijke Bengaalse Tijger. Mohseen zou terugkeren na 15 dagen, terwijl zijn 4 andere vrienden meer dan 1 maand in de jungle zouden blijven.

Om verwarring en hun alertheid aan de tijgers te tonen, zouden allen het gezichtsmasker aan de achterkant van het hoofd dragen, en het werkt. Zijn vrouw, samen met de andere vrouwen van het dorp wiens echtgenoten naar de jungle gingen, waren al gekleed in traditionele rouwkledij en zouden alleen eenvoudig vegetarisch eten, totdat ze terugkeerden. De dorpelingen zouden bidden en Bonbibi aanbidden, de lokale godin die verondersteld wordt bescherming te bieden aan hun mannen en zonen in de jungle.

De honing uit dit bos wordt bestempeld als één van de beste in de wereld, voor zijn intens heerlijke smaak. Doch, ondanks het feit dat zij hun leven riskeren door een tijgeraanval in het bos, is het des te droeviger dat deze mensen geen eerlijke prijs bekomen voor deze kostbare collectie. Deze honingverzamelaars kunnen in de dichtstbijzijnde steden hun honing verkopen aan 450 roepies per kg (ongeveer € 6). Maar omdat er zo goed als geen vervoer is naar de steden, geven ze de voorkeur om de honing te verkopen aan de plaatselijke winkeliers en andere dorpelingen die hun minder betalen zodat zij uiteindelijk verarmen. De meest risicovolle honing in de wereld die wordt verzameld van onder de neus van de tijger, heeft een lang verhaal van moed, zowel binnen als buiten de jungle.

Tijdens onze recente reis naar de periferie van het Sunderban bos (natuurlijk mochten we niet diep het bos ingaan), brachten we een dag door met de honing verzamelaars, hun vrouwen en kinderen en luisterden naar hun verhalen tijdens onze wandelingen in het dorp. In Sunderban is het een taai bestaan, rond de Ganges rivier. De mensen leven er van landbouw, visserij en het verzamelen van honing in de oerwouden van deze Delta.

Ze hebben een zwaar leven en ze vechten tegen alle verwachtingen in. Zij stellen vast dat hun respect en liefde voor de ecologie en de tijger van essentieel belang is voor de duurzaamheid ervan. Als er geen tijgers zijn, is er ook geen jungle en geen honing.

Onze verkenning van deze regio in het oosten van India, onthulde voor ons veel nieuwe smaken zoals, in het voetspoor van Alexandra David Neel, die er ongeveer 100 jaar geleden was. We genoten van de beste eerste pluk van Darjeeling, brachten onze tijd door bij een verstandelijke en kunstminnende gemeenschap van Kolkata en de twee dagen in Sunderban voegden de laatste zoetheid van honing toe om deze reis "In love with Art, Tea and Tiger" compleet te maken.

Top
 
Het lied van de backwaters - Kerala
Het Rijk Van de Maharadja's - Rajasthan
Nobele Daad Kids Space in Nepal
REIS THEMA'S
Unieke reizen
For Women Only
Reizen op maat
Events
Shop
Inspiratieblog
PRAKTISCHE INFORMATIE
Prijzen
Visum en reisinformatie
Verzekering
Algemene voorwaarden
Bijzondere reisvoorwaarden
Privacy beleid

CONTACT anubhuti
anubhuti bvba
Fortstraat 4
9180 Moerbeke-Waas
Belgium
Tel: +32 484 39 74 89
Email: inspiration@anubhuti.be
 
6 Redenen om te reizen met anubhuti
Storytelling
FAVORIETE BESTEMMINGEN
India
Nepal
Bhutan
Zuid-Afrika
Tadjikistan
Kirgizië
NEWSLETTER
 
SOCIAL MEDIA
© anubhuti 2017