Nederlandsll English
  New Document Reizen       Wie Zijn Wij       Events       Inspiratieblog       anubhuti shop       Contact
New Document
Nieuwe post
Met Anubhuti naar India ‘zoals het is’.
The city of Joy’ maakt zich klaar voor Diwali
Een brief aan Frida Kahlo
Mumbai, smeltkroes van culturen
Hoe kan je je in één week onderdompelen in de lokale cultuur van Mumbai?
Incredible India! Een speciaal plaatsje in mijn hart is verworven
Indiase klassieke muzikant Nawab Khan met anubhuti
5 redenen om naar het verassende en spannende Mumbai op 'City Break' te gaan
Beleef met ons India's 2e Biënnale in Cochin
Een dag bij de honingverzamelaars
Is de wereld buiten de tempel ....
Een wonderlijk verhaal Van inspiratie
Het Tijdloze Deogarh
Rijden tussen de wolken ...
Vastleggen van het geloof van miljoenen
Een brug bouwen middel van kunst
Nieuwjaarswens uit Mumbai!
Als ruis muziek wordt
Onze paden kruisen in Ladakh
Zeven jaar in Tibet
Varanasi, stad van contrasten
New Document
Art Alexandra David Neel Bharatpur
Bollywood Bhutan Biënnale Cochin
Citytrip Deogarh Inspiratie
Kerala Kolkata Kumari Ladakh
Leh Mumbai Muziek Nepal
Rajasthan Sunderban Tibet
Varanasi Mexico  
De 2de hoogste bergpas ter wereld waar een autoweg overloopt
Donderdag, 17 juli 2014: anubhuti

03 dagen, 1000 kilometer, 26 uur onderweg en 5700 meter boven zeeniveau. Dit begon met een missie om onze eerste "Kids-ruimte" in Spituk op te richten in Leh, toen we besloten om de weg naar Leh via Manali te nemen in plaats van vlucht een 1 uur durende comfortabele vlucht van Delhi. Tezamen met 2 andere vrijwilligsters uit België, Farah & Liselot vertrokken we voor deze adembenemende en inspirerende reis.

Onze chauffeur stelde ons meteen gerust. Hij vertelde ons dat andere reizigers hem steeds (ohm noemden wat vrede betekent. Het eerste woord van voorzichtigheid was te vinden van een zeer goede chauffeur. Wat een fijne introductie was dat van die man. Het leek wel alsof hij een beroemdheid was. Over gans de weg werd hij hartelijk begroet. Hij was ook gemiddeld 20dagen per maand aan het rijden op deze indrukwekkende weg, hij kende de weg dan ook als z'n broekzak. Toch vertelde hij dat hij nooit onnodige risico's neemt op deze weg. Hij reed zeer overtuigend en vastberaden om ons in 3-dagen in Leh te brengen tijdig voor de opstart van ons project.

Op pagina 13 van het boek, Zen en de kunst van het motoronderhoud vertelt , Robert Pirsig, "wegen met weinig verkeer zijn leuker, evenals veiliger.... inspirerende tekst om hier op deze baan te lezen toch ik stopte met het omdraaien van de pagina's van het boek en zo kwam ik zonder verwachtingen in het ritme van wat er aan mijn ogen passeert. De constante tijdens deze 26 uur durende reis was zeker de moeilijk berijdbare weg doorheen het rotsachtig gebergte in alle tinten van bruin met bevroren rivieren, staalblauwe hemel, witte sneeuw ...maar geen teken van groen. Het zien van deze desolate omgeving brengt mijn gedachte ook bij de handelaars ten tijden van de zijderoute, hoe men handel specerijen, edelstenen & andere goederen vervoerde doorheen dit landschap. Hier is heel wat taaiheid voor nodig om deze harde omstandigheden te trotseren. Wij ook rijden uren zonder iets van de bewoonde wereld te zien. Wanneer we dan na een tijdje een tentje tegenkomen waar we de heerlijkste noodlesoep ooit aten dan zijn we nog meer onder de indruk van de mooie lachende gezichten.

We waren gewaarschuwd dat we volledig uitgeput zouden toekomen in Leh en sommige dagen herstel zouden kunnen gebruiken. Maar onze opwinding was groot om bij aankomst onze eerste kids-space op te starten. Dat gaf ons onmiddellijk de nodige frisse energie om te gaan. Zo startten we de volgende dag en met de toewijding van Farah & Liselot, hebben we de "Kids-ruimte" operationeel in slechts vier dagen. De ruimte werd op 8 juli ingehuldigd na een Puja van onze spirituele raadgever Lama Ang Losang.

Deze road trip zal me altijd bijblijven voor volgende redenen. Dat soms, het comfort van een gezellige bed in een comfortabel hotel zeker kan plaats maken voor een heldere hemel vol sterren en de maan , een diner in een comfortabel restaurant zeker kan plaats maken voor een noodle soepje op zo een ongerepte plaats in de natuur . Als u uw kostuum even wil inruilen voor de natuurlijke wildernis en je gezicht wat stoffig mag worden ... dan is deze reis iets voor jou.

Wij gaan er zeker terug!

Top
 
Het lied van de backwaters - Kerala
Het Rijk Van de Maharadja's - Rajasthan
Nobele Daad Kids Space in Nepal
REIS THEMA'S
Unieke reizen
For Women Only
Reizen op maat
Events
Shop
Inspiratieblog
PRAKTISCHE INFORMATIE
Prijzen
Visum en reisinformatie
Verzekering
Algemene voorwaarden
Bijzondere reisvoorwaarden
Privacy beleid

CONTACT anubhuti
anubhuti bvba
Fortstraat 4
9180 Moerbeke-Waas
Belgium
Tel: +32 484 39 74 89
Email: inspiration@anubhuti.be
 
6 Redenen om te reizen met anubhuti
Storytelling
FAVORIETE BESTEMMINGEN
India
Nepal
Bhutan
Zuid-Afrika
Tadjikistan
Kirgizië
NEWSLETTER
 
SOCIAL MEDIA
© anubhuti 2017