Nederlandsll English
  New Document Reizen       Wie Zijn Wij       Events       Inspiratieblog       anubhuti shop       Contact
New Document
De Droomstad Mumbai, India
Wat maakt deze reis bijzonder
De reis in een oogopslag
Vertrekdata en Prijzen
Aanvraag en Reservering
Reizen
Reizen
Unieke reizen
For Women Only
Reizen op maat
6 Redenen om te reizen met 'anubhuti'
Storytelling
Nobele Daad

Een citytrip naar Mumbai raakt je. Op deze reis, zullen we u onderdompelen in kleur, muziek, dans en prachtige victoriaanse en hedendaagse architectuur, kunstcollecties van traditioneel tot hedendaags, van de kunstenaars in de straten tot de vele galerijen. We luisteren naar de verhalen van de rijken en de armen en verkennen hun wereld. We leren de stad kennen door chique winkels, kleurrijke bazaars en overvolle treinen. En we gaan op culinaire ontdekking: van theekraampjes, smoothie bars, van dahl-chapatti tot multiculturele gastronomie. We brengen de nachten door in stijl in deze authentieke parel van een stad : Mumbai.

Zodra we in de smalle weg komen in de buurt van Samuel Street, staat daar een bescheiden gevel met een lichtblauwe ingang. Dit is de toegangspoort tot de Mercy Synagoge met zijn blauwe muren, houten banken en laaghangende lampen in staal van meer dan 150 jaar oud. Alweer zo een verborgen plekje met een bijzonder verhaal hier in Mumbai. Wat een stad!

Impressies van anubhuti reizigers


Waarom? Om de geuren van India terug te kunnen opsnuiven en haar rijke pallet aan kleuren terug te zien. En Mumbai was tot dan altijd maar een tussenstap op weg naar een andere bestemming. Mumbai is een wereldstad rijk aan diversiteit.

Haar bewoners, arm en rijk, oud en jong. Haar architectuur met de koloniale, statige, huizen palend aan brede lanen en parken. Haar monumenten zoals Victoria Station en de Poort van India. Haar musea; o.a. het museum van “Modern Art” waar we zoveel verschillende instrumenten hebben kunnen beluisteren en aanraken. Het museum waar hedendaagse schilders tentoonstelden. Het Elephant eiland, met een stevige wandeling naar de grotten, een Hindu tempel daterend van voor de 8ste eeuw en door de Portugese kolonisators bijna volledig vernield.

We hebben kunnen proeven van een stukje vergane glorie, nostalgie bij een fotografe, in de studio van haar bejaarde vader. Wij hadden onze mooiste outfit meegenomen zoals mijn opa en oma ooit hebben gedaan en op ons Paasbest, in de juiste houding met de handen op onze schoot gevouwen werd van Helga, Kurt, Jenny en mezelf een statige foto genomen als herinnering aan 7 dagen heel intens van Mumbai genoten te hebben. En tussendoor hebben we geshopt en zijn we bij een ontwerpster Payal Khandwala in haar winkel beland. En als toetje op de taart 2 dagen verblijf in “Het Taj Mahal Palace Hotel”.

- Jeanine Allary


Intens genoten van een “trepident en amazing” Mumbai! I love Bombay!!! Helga heeft het weer waargemaakt: we waren meermaals op het juiste moment op de juiste plaats!

Ik zal al het niet nalaten deze citytrip alom aan te raden.

- Sabine Convent, St Pieters Woluwe

 
Het lied van de backwaters - Kerala
Het Rijk Van de Maharadja's - Rajasthan
Nobele Daad Kids Space in Nepal
REIS THEMA'S
Unieke reizen
For Women Only
Reizen op maat
Events
Shop
Inspiratieblog
PRAKTISCHE INFORMATIE
Prijzen
Visum en reisinformatie
Verzekering
Algemene voorwaarden
Bijzondere reisvoorwaarden
Privacy beleid

CONTACT anubhuti
anubhuti bvba
Fortstraat 4
9180 Moerbeke-Waas
Belgium
Tel: +32 484 39 74 89
Email: inspiration@anubhuti.be
 
6 Redenen om te reizen met anubhuti
Storytelling
FAVORIETE BESTEMMINGEN
India
Nepal
Bhutan
Zuid-Afrika
Tadjikistan
Kirgizië
NEWSLETTER
 
SOCIAL MEDIA
© anubhuti 2017